Намери ни
To Top

Юлия Иванова: Виждам израстване в момичетата

Старши треньорът на женския волейболен отбор на ЦСКА Юлия Иванова определи като добър изминалия сезон за състава. „Червените“ достигнаха до финала в първенството, където отстъпиха на Марица в битката за титлата. Под ръководството на тандема Иванова-Тони Зетова ЦСКА се върна обратно в борбата за златните медали, но настроението бе помрачено и от многото контузии, които споходиха момичетата.

„Целта ни беше да се представим по-добре от миналата година.


С достигането до финала и спора с Марица за титлата, успяхме да го направим. На базата на резултатите съм доволна, но този отбор, има още една битка за печелене – титлата при девойките, защото основната част от състава ни е изграден именно от момичетата, които играят и в това първенство. По принцип съм доволна като резултат, но тези неприятни контузии, които се получиха в отбора, помрачават общото настроение. Радваме се, но и сме тъжни. Позитивното е, че в края на сезона виждам израстване в повечето от състезателките, но е необходимо време. Няма как да се прескочат етапите и липсата на опит. Трябва всеки един мач да можеш да контролираш емоциите, самата игра. Това е опитът, всеки мач да може да играеш добре. Не мога да дам оценка, радостта, че сме втори е на лице, но сме притеснени за контузените момичета. Ще изчакаме тяхното възстановяване и тогава ще видим. Тъй като сме млад отбор, изчистваме грешки и надграждаме. Благодаря и на Тони Зетова, която свърши много работа в това естество“, коментира Юлия Иванова пред клубния сайт.

С класирането на финал в първенството ЦСКА доби право и да играе в евротурнирите. Пред тима се очертава възможност да участва през новия сезон в Чалъндж Къп, но това все още не е обсъждано с ръководството.

„Не бързаме за евротурнирите. Разбира се международният опит ще е полезен, отдавна не сме участвали на такъв голям международен форум, но всичко е свързано с финасирането. Трябва да обсъдим какви ще са плюсовете и какви ще са минусите от евентуално наше участие в Европа“, каза Иванова.

СНИМКА: Национална волейболна лига (НВЛ), startphoto.bg

Ощр от категория Волейбол