Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/04/screenshot369473.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Биното: Сега сме по-подготвени отколкото през 2017 и 2018 – Sportove
Намери ни
To Top

Биното: Сега сме по-подготвени отколкото през 2017 и 2018

Според ръководителя на отбора на Ферари във Формула 1 Матиа Биното Скудерията е по-подготвена за битка за титлата, отколкото е била през 2017 и 2018, когато Себастиан Фетел се бори неуспешно с Люис Хамилтън и Мерцедес. И в двата случая Ферари имаше предимство до лятната пауза през август, но след това трудно намираше отговор за темпото на „сребърните стрели“, което коства на „черните кончета“ титлите и през двете години.

През последните три сезона Скудерията премина през доста голям спад във формата си, като дъното бе ударено през 2020, когато тимът завърши на едва шесто място при конструкторите. През 2021 обаче бе демонстриран сериозен напредък, а от началото на сезон 2022 Ферари и Ред Бул са двата отбора, които задават темпото в челото на колоната.


Себастиан Фетел

През този сезон бяха въведени и изцяло нови технически правила, които в комбинация с тавана на бюджетите това предоставя голяма неизвестна относно развитието на колите в хода на сезона. По думите на Биното за Ферари ще е много важно да бъде запазена формата от първите кръгове за годината, колкото и трудно да е това срещу тима на Ред Бул, който е известен с изключително доброто си развитие в хода на сезоните.

„Поддържането на нивото в хода на целия сезон ще е сложно не само за нас, но за всички отбори, а нашите конкуренти са много силни в това отношение. Те се доказаха като много силни, а ние във Ферари не сме имали подобна възможност от 2017 и 2018. След това преминахме през няколко трудни години, които обаче ни помогнаха да подобрим въздушния си тунел и другите методи за развитие на колата. Смятам, че сега сме доста по-подготвени, отколкото бяхме в миналото.

„Да не забравяме, че сега имаме и таван на бюджетите, който ще окаже огромно влияние върху определени зони за развитие. Ще трябва да сме много разумни в харченето на средства“, каза Биното.

След първите два старта за годината в Бахрейн и Саудитска Арабия Ферари е начело в класирането при конструкторите с актив от 78 точки, след като и двете състезание Шарл Леклер и Карлос Сайнц завършиха на почетната стълбичка. Така те осигуриха аванс от 40 пункта на своя отбора пред екипа на Мерцедес. Трети с изоставане от 41 е съставът на Ред Бул, чийто пилот Макс Верстапен триумфира в Джеда преди две седмици.

Сезон 2022 във Формула 1 продължава този уикенд с надпреварата за Гран При на Австралия, която се завръща в календара след двугодишно отсъствие породено от пандемията от коронавиру. Ферари е най-успешният отбор на пистата „Албърт парк“ в Мелбърн, като Скудерията има завоювани осем успеха, включително победите в две от последните три издание на състезанието през 2017 и 2018.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558