Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/04/screenshot369363.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Платини подаде жалба срещу Инфантино, иска криминално разследване – Sportove
Намери ни
To Top

Платини подаде жалба срещу Инфантино, иска криминално разследване

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини заведе наказателна жалба срещу президента на ФИФА Джани Инфантино. Адвокатите на французина обявиха, че в жалбата, която е подадена във Франция, фигурират обвинения за търговия с влияние. Те добавиха, че съучастник на Инфантино е Марко Вилигер, главен юридически съветник на ФИФА до 2018 г. Обвиненията са за период, в който Платини бе шеф на Инфантино в УЕФА.


Платини е поискал от френската прокуратура да потърси международно съдействие, за да разпита Инфантино, Вилигер и още четирима мъже в Швейцария, сред които е бившият министър на правосъдието Микаел Лобер, който бе отстранен от длъжност за начина, по който проведе разследването по обвиненията срещу ФИФА.

Твърди се, че наказателната жалба е била подадена на 17 ноември, две седмици след обвинението в измама на Платини и бившия президент на ФИФА Сеп Блатер в Швейцария. Случаят е за плащане от 2 милиона швейцарски франка на Платини, което доведе до изхвърлянето на двамата от футбола през 2015 година. Инфантино беше избран за президент на ФИФА седмици по-късно. Делото се очаква да започне по-късно тази година.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558