Намери ни
To Top

Новата №1 в тениса Ига Швьонтек плакала 40 минути след отказването на Ашли Барти

Новата лидерка в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек (Полша) заяви, че е плакала 40 минути след като научила, че трикратната шампионка от Големия шлем Ашли Барти прекратява състезателната си кариера. В резултат на решението на 25-годишната Барти, Швьонтек оглави класацията при жените.

“Плаках 40 минути. Основно заради отказването на Ашли.


Не очаквах това да се случи и наистина бях изненадана“, коментира Ига Швьонтек пред английската телевизия BBC.

“Винаги съм си мислила, че бихме могли да играем докато сме на 35 или нещо такова, докато телата ни не станат толкова изтощени, че да не можем повече да се състезаваме. Трябваше ми време, за да осъзная какво може да си мисли тя. Решението й е много смело и изпитах много емоции заради случилото се. Чак след два часа стигнах до извода, че просто трябва да продължа да печеля, а не да мисля какво ще се случи“, заяви още полската тенисистка.

Ашли Барти похвали Швьонтек и каза, че тя напълно заслужава лидерската позиция в женския тенис.

“Тя е невероятен човек, страхотен тенисист. Внесе нова свежа енергия на корта с присъствието си. Надявам се, че ще продължи по своя път по същия начин и ще преследва мечтите си“, коментира Барти по повод полякинята.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис