Намери ни
To Top

Карлос Алкарас победи Хуберт Хуркач на полуфинала в Маями, може да стане най-младият шампион в турнира

Испанският тийнейджър Карлос Алкарас продължава впечатляващото си представяне от началото на годината, като се наложи над защитаващия титлата си Хуберт Хуркач със 7:6 (5), 7:6 (2) за 2 часа и 5 минути на турнира Мастърс 1000 в Маями с награден фонд повече от 8,5 милиона долара.

Така Алкарас има шанса да стане най-младият шампион в историята на турнира, ако се наложи на финала над норвежеца Каспер Рууд, който е номер 8 в световната ранглиста.

„Опитах се да играя сякаш е първи кръг, за да прикрия нервите си“, призна Алкарас след победата. „Мисля, че ще се забавлявам и ще стане страхотен финал“, надява се 18-годишният тенисист.


В първия сет испанецът изоставаше с 3:4 след пробив, но успя да го върне, за да стигне до тайбрек, който спечели. В него той изоставаше с 3:5 в точките, но спечели 4 поредни топки, за да затвори сета.

Във втория сет Алкарас спаси два геймбола при 5:5 и заради непредизвикани грешки на Хуркач. След това показа по-здрави нерви и измъкна и успеха след втори тайбрек в мача.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис