Намери ни
To Top

Алкарас оцеля срещу Кецманович с помощта на публиката

Поставеният под номер 14 в схемата Карлос Алкарас се добра до полуфиналите на “Мастърс” турнира в Маями, след като обърна намиращия се във формата на живота си Миомир Кецманович (Сърбия) и го острани с 6:7(5), 6:3, 7:6(5) след повече от двучасова битка.

Сърбинът поведе с 3:0 в първия сет, но Алкарас върна пробива и изравни. В тайбрека той имаше аванс от 5:4, но Кецманович спечели три поредни разигравания и поведе в резултата.

Испанецът направи един пробив по пътя си към успеха във втората част.


В третия сет се игра без пробиви. В тайбрека сърбинът имаше аванс от 5:3 и беше на две точки от победата, но Алкарас спечели четири поредни точки и затвори мача.

„Той имаше шансове да спечели мача. Беше наистина, много близо, но енергията на публиката ми даде сили. Все едно играя в Испания. Беше невероятно и благодарение на тях успях да спечеля“, каза 18-годишният Алкарас, който има 16 победи в 18 мача от началото на годината.

Преди началото на турнира талантливият младок нямаше победа в Маями, но сега е един от основните фаворити на титлата. Негов следващ съперник ще бъде защитаващият титлата си Хуберт Хуркач (Полша), който снощи Хуркач елиминира руснака Даниил Медведев със 7:6(7), 6:3 за 2:03 часа и му попречи да се върне на върха в световната ранглиста на АТР.

„През целия мач не се чувствах най-добре. Честно казано, изиграх много мачове, в които имах напрежение, което е нещо различно“, каза Медведев след мача.

„Да играеш на Даниил винаги е забавно, но е супер оспорвано. Улучвах форхенда си малко по-добре и връщах по-добре, така че това беше голяма победа за мен“, коментира Хуркач.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис