Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot366669.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Реал Мадрид 0:0 Барселона, шанс и пред Торес – Sportove
Намери ни
To Top

Реал Мадрид 0:0 Барселона, шанс и пред Торес

Реал Мадрид и Барселона играят при 0:0 в голямото дерби на испанския футбол. 

Домакините са в серия от пет поредни победи над каталунците, но пък тимът на Чави Ернандес е сред най-солидните отбори в шампионата в последно време.

При отсъствието на контузения Карим Бензема наставникът на Реал Карло Анчелоти излезе само с двама нападатели в лицето на Родриго и Винисиус, а Лука Модрич започна като „фалшива деветка“. Марко Асенсио е на пейката, а Гарет Бейл не е дори сред резервите.


Изненадващо Даниел Алвеш е оставен сред резервите на Барса за сметка на Роналд Араухо. Според медиите в Испания промяната е станала в последния момент – вероятно заради проблем на бразилеца. Усман Дембеле е титуляр в атака заедно с Пиер-Емерик Обамеянг и Феран Торес, а Гави е сред резервите.

Любопитното в този двубой е, че и двата тима ще играят в резервните си екипи – столичани в черно, а гостите в жълто-червено.

Срещата започна открито от страна и на двата тима и положенията не закъсняха. Родриго опита силен удар към вратата на Барса, а в 7-ата минута Марк-Андре тер Стеген се намеси отлично след коварен шут на Валверде. 

Барса отговори със 100-процентов шанс пред Обамеянг, който в 12-ата минута беше изведен от Феран Торес сам срещу Куртоа, но вратарят спаси. Секунди след това белгиецът отрази изстрел и на Дембеле. 

В 18-ата Куртоа имаше късмет, че удар на Торес не попадна в целта. Гостите продължиха да доминират и в 24-ата Педри намери Торес зад последния в защитата, но Каземиро се хвърли и с тяло спаси последвалия изстрел на испанеца. 

Съставите:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Начо, Каземиро, Кроос, Модрич, Валверде, Родриго, Винисиус

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Араухо, Пике, Гарсия, Алба, Бускетс, Педри, Фр. де Йонг, Дембеле, Торес, Обамеянг

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558