Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot366537.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Фоджа с доминантна победа в Гран При на Индонезия в Moto3 – Sportove
Намери ни
To Top

Фоджа с доминантна победа в Гран При на Индонезия в Moto3

Италианецът Денис Фоджа от тима на Леопард Хонда стигна до първата си победа за новия сезон в Moto3, след едно доминантно представяне в надпреварата за Гран При на Индонезия.

На „Мандалика“ Фоджа рано рано се откъсна пред колоната, като на моменти неговият аванс минаваше границата от 5.0 секунди. Това му позволи да върне газта във финалните турове и на финала за завърши на 2.


6 секунди пред испанеца Изан Гевара от екипа на Аспар.

Трети на подиума се качи тръгналият от полпозишън Карлос Татай, който трябваше да се бори със зъби и нокти за своето първо влизане в тройката в състезание от най-малкия клас. Представителят на ПрющелГП получи наказание с преминаване през дългата обиколка още в началните етапи на състезанието, което го смъкна до позиция извън топ 10.

Все пак испанецът успя да се завърне и с много силни последни километри си гарантира първото си качване на почетната стълбичка. В последните метри той трябваше да се бори със своя сънародник Серхио Гарсия (Аспар) и турчинът Дениз Ончу (Тех 3 КТМ), но в крайна сметка с перфектно спиране за предпоследния завой си гарантира успеха в този трибой.

В генералното класиране след втория от общо 21 старта за сезон 2022 начело с 34 точки е Фоджа, следван от Гарсия с 33 и Гевара с 28. Победителят от Гран При на Катар Андреа Миньо (Риваколд Сниперс) не взе точки днес, след като бе буквално торпилиран от Аюму Сасаки (Старилграда Макс Райсинг Тийм) в последната обиколка на състезанието.

Сезон 2022 в Moto3 продължава след две седмици с надпреварата за Гран При на Аржентина, която се завръща в календара на шампионата след двугодишно отсъствие, продиктувано от пандемията от коронавирус.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558