Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot366203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Арда ще търси първа победа срещу Локо (Пд) – Sportove
Намери ни
To Top

Арда ще търси първа победа срещу Локо (Пд)

Днес в 17:30 часа отборите на Арда и Локомотив (Пловдив) дават старт на 24-ия кръг на efbet Лига. Двата тима се намират в „златната среда“ и продължават гонитбата помежду си. Кърджалийци изостават на 6 точки от днешния си съперник, но с евентуален успех могат да стопят дистанцията наполовина. „Смърфовете“ обаче също искат да си тръгнат с трите точки, като така поне временно ще се намести в топ 6.


Арда така и не може да влезе в добър ритъм от началото на пролетния дял на първенството. Кърджалии записаха 4 загуби и само 1 победа. Те дори са застрашени да се озоват в зоната на изпадащите, ако продължават в този дух до края на редовния сезон. Затова всяка точка, която спечелят днес, може да бъде от огромно значение.

Локомотив Пловдив

Локо продължава да лъкатуши в изявите си. Пловдивчани редуват победи и загуби. Отборът обаче е много близо до топ 6 и ще направи всичко възможно да се намести там. Точно затова и „Смърфовете“ ще се хвърлят здраво в търсенето на трите точки днес.

В досегашните 6 мача между двата тима в елита статистиката е доста интересна. Арда все още няма победа над Локо. „Железничарите“ обаче също не доминират особено, като имат 2 победи, а 4 мача са завършили наравно.

Стамен Белчев

В състава на домакините днес ще липсва контузения Руменов. Стамен Белчев обаче няма други проблеми и ще може да пусне оптимален състав. Очаква се той да заложи на Луков на вратата и пред него Желев, Стоев, Петков и Кики в защита. Юруков и Котев ще са двойката опорни халфове. Коконов ще действа като плеймейкър, а Тилев и Ковачев ще започнат на крилата. Атаката ще води Йорданов.

Александър Тунчев

В състава на гостите проблемите са повече. Салинас е контузен, а Гомис, Марсел и Витанов са наказани. Така Александър Тунчев ще трябва да прекроява състава. Очаква се той да започне мача с Рейдър на вратата и триото Паскалев, Бидунга и Петрович в отбрана. Карагерен и Василев ще бъдат халф-бековете, а Томашевич и Янчев ще са двойката в средата на терена. Умарбаев ще бъде зад двойката нападатели Илиев и Боруков.

efbet Лига, 24 кръг:

АРДА (КЪРДЖАЛИ) – ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

АРДА: Луков, Желев, Стоев, Петков, Кики, Юруков, Котев, Ковачев, Коконов, Тилев, Йорданов

ЛОКО: Рейдър, Петрович, Бидунга, Паскалев, Карагерен, Василев, Янчев, Томашевич, Умарбаев, Боруков, Илиев

Стадион: „Арена Арда“, Кърджали

Съдия: Станислав Тодоров

Начало: 17:30 часа

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558