Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot365341.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Нори с успешен старт на защитата на титлата в Индиън Уелс – Sportove
Намери ни
To Top

Нори с успешен старт на защитата на титлата в Индиън Уелс

Британецът Камерън Нори направи успешно начало на защитата на титлата си на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара. Поставеният под номер 12 Нори елиминира испанеца Педро Мартинес с 6:3, 6:3 за 90 минути. Той навакса изоставане от 1:3 в първия сет, а във втория взе последните четири гейма, за да стигне до успеха.

В третия кръг британецът ще се изправи срещу Николоз Басилашвили (Грузия) в повторение на миналогодишния финал.


18-ият в схемата Басилашвили се класира без игра след отказване на италианеца Фабио Фонини заради заболяване.

Трикратният шампион Рафаел Надал (Испания) направи феноменален обрат срещу представителя на домакините Себастиан Корда и спечели с 6:2, 1:6, 7:6(3), като по този начин продължи най-добрия старт на сезон в кариерата си с 16 победи в 16 мача. Поставеният под номер 4 Надал изоставаше с два пробива и 2:5 гейма в третия сет, но обърна мача. Той стигна до победата с пет поредни точки в тайбрека.

„Помислих си, че съм загубил…в Австралия усещането ми беше подобно. Но това не означаваше, че ще спра да опитвам и няма да се боря до края. Така че, дори при 2:5 си казах: „ОК, играя зле, трябва да наваксам два пробива, но дори да загубя, поне ще се опитам да завърша мача с по-добро чувство.“ Затова се нуждаех да се преборя и да се опитам да намеря по-добрата си игра и се получи“, каза Надал, който в третия кръг ще играе срещу номер 27 Даниел Евънс (Великобритания).

Даниил Медведев постигна първата си победа като водач в световната ранглиста след 6:3, 6:2 над чешкия квалификант Томаш Махац.

„Играх добре. Бях постоянен. Първият сет беше доста по-равностоен. Той направи няколко непредизвикани грешки, може би взе някои лоши решение в ключовите моменти, но това се случва в тениса. Резултатът изглежда доста убедителен, но поглеждайки развитието на точките и на геймовете, не беше лесно. Затова съм доволен“, каза 26-годишният руснак, който ще срещне номер 26 Гаел Монфис (Франция) за място на четвъртфиналите.

Петият в схемата Стефанос Циципас (Гърция) беше на две точки от отпадането, но все пак спечели срещу представителя на домакините Джак Сок със 7:6(5), 3:6, 7:5(5). Сок, който пласира 28 печеливши удара от форхенд, беше близо до първа победа над играч от топ 10 от 2017 година, когато водеше с 5:4 точки в тайбрека на третия сет и имаше два сервиса. Но в ключовия момент той допусна две поредни непредизвикани грешки и помогна на Циципас да стигне до обрат. Гъркът ще играе в третия кръг срещу друг американец Дженсън Брууксби.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558