Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot365029.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Спонсор на Челси пренасочва парите от клуба към украинци – Sportove
Намери ни
To Top

Спонсор на Челси пренасочва парите от клуба към украинци

Един от основните спонсори на Челси – текомуникационната компания Three, чието лого стои на екипите на лондончани, официално прекрати взаимоотношенията си с клуба. Причината бе решението на правителството на Великобритания да замрази активите на собственика на клуба Роман Абрамович.

“С оглед на обявените от правителството санкции, поискахме от Футболен клуб Челси временно да прекрати спонсорството ни в клуба, което включва премахването на нашия бранд от екипите и стадиона”, обявиха от компанията.

От фирмата обявиха, че ще подкрепят украинците: “Като мобилна мрежа, най-добрият начин, по който можем да подкрепим хората от Украйна е да осигурим на бежанцие, които пристигат във Великобритания и клиентите ни в Украйна, да останат свързани с важните за тях хора. В тази насока ще предложим пакети на всички украинци, пристигащи във Великобритания и на тези в Украйна”.

Сделката с Three е на стойност около 40 милиона паунда. Другата фирма, която има място на екипите на Челси – Hyundai, също преразглежда партньорството си с клуба. Техният договор е за 10 милиона лири на година. Най-големият удар обаче ще е, ако Nike се оттегли.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558