Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot363591.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ред Бул ще направи Макс №1 по пари в историята на Формула 1 – Sportove
Намери ни
To Top

Ред Бул ще направи Макс №1 по пари в историята на Формула 1

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен съвсем скоро може да стане най-скъпоплатеният пилот в историята на спорта, прогнозира нидерландският вестник Telegraaf. Според изданието, шефовете на Ред Бул планират да предложат на Мак нов договор за 5 години, като Верстапен ще печели между 40 и 50 милиона евро на сезон, което означава, че общата сума по сделката ще е между 200 и 250 милиона евро.

Според източници на Telegraaf подписването на новия договор на Верстапен ще стане факт в “най-близко време”.

След като спечели титлата в края на миналия сезон Верстапен обяви, че иска за “цял живот” да остане в Ред Бул, а малко по-късно съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко обяви, че новият договор е въпрос на време.

В същото време британският вестник The Daily Mail съобщи, че Макс е бил вчера в базата на тима в Милтън Кийнс, точно за да подпише новия си договор с отбора, като според вестника увеличението на заплатата на пилота е от порядъка на 10 милиона евро на година. Заради Верстапен и успехите му в Ред Бул промениха политиката си да плащат по-ниски заплати на своите пилоти и по-големи бонуси и премии за постигнатите от тях успехи.

Доктор Марко коментира миналата година, че задържането на Макс в отбора е критично за представянето на тима във Формула 1 и призна, че е представил на пилота и мениджмънта му плановете на Ред Бул за развитие на програмата за задвижващи системи на Хонда, която беше прехвърлена на отбора, но ще продължи да се изпълнява от японската компания.

Според непотвърдена от отборите информация, в момента най-голяма заплата получава Люис Хамилтън – 40 милиона долара на сезон, а договорът му е до края на 2023 година. Макс е втори с 25 милиона долара на сезон и действащ договор също до края на 2023. Третата позиция в тази класация е за Фернандо Алонсо, който има договор до края на 2022 с Алпин и се състезава срещу 20 милиона долара на година.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558