Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot363445.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен: На тестовете в Бахрейн ще е напълно различно – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен: На тестовете в Бахрейн ще е напълно различно

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен очаква много промени в следващата тестова сесия в Бахрейн този месец, като изпитанията ще предхождат първия старт от сезона на 20 март на същата писта. Пилотите на Ред Бул се представиха сравнително успешно на тестовете в Барселона миналата седмица – Верстапен успя да запише почти 150 обиколки в рамките на един ден с новия RB18, но съотборникът му Серхио Перес престоя дълго време в бокса заради проблеми със скоростната кутия. В последния ден от изпитанията Перес и Верстапен постигнаха 3-о и 4-о време, като останаха зад пилотите на Мерцедес, а по общ пробег Ред Бул се нареди на 4-а позиция.

“Много е трудно да се прецени съотношението на силите в рамките на първия тест – обясни Верстапен пред официалния сайт на световния шампионат. – Положителното за нас е, че колата вървеше без проблеми и съм доволен от баланса й. Фокусирах се върху това да запиша много обиколки и да разуча максимално бързо новия автомобил. Но в Бахрейн ще е напълно различно, а що се отнася до първото състезание за сезона, колата ни също ще е различна.”

Шампионът изрично поясни, че не е гледал постиженията в хода на първите тестове – както неговите, така и на съперниците му.

“Все още не обръщам внимание на резултатите по обиколки, ще ги гледаме като стигнем до третата част на квалификацията за първото състезание – допълни шампионът. – Теглото на новата ни кола е по-високо в сравнение с миналата година, но ми хареса поведението й на пистата. Не успяхме да изпълним тестовата си програма, тъй като имаше доста прекъсвания заради инциденти и повреди.”

Втората тестова сесия преди началото на новия сезон е от 10 до 12 март в Бахрейн, а седмица по-късно там стартира и новият сезон във Формула 1.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558