Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/02/screenshot362979.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Мартин Петерка: Ще се опитаме да спечелим с повече от девет точки в Пардубице – Sportove
Намери ни
To Top

Мартин Петерка: Ще се опитаме да спечелим с повече от девет точки в Пардубице

Мартин Петерка бе един от играчите, които създадоха най-много проблеми на защитата на България в първия мач между Чехия и “лъвовете” от квалификациите за Мондиал 2023. Крилото на чехите завърши с дабъл-дабъл от 15 точки и 15 борби, но отборът му допусна поражение в “Арена Ботевград” със 70:79 и по този начин остана на последното място без победа в група “F”.

“Проблемът беше, че им позволихме да вземат много борби в нападение. Можехме да се справим по-добре в защитен план.


През второто полувреме подобрихме представянето си и се доближихме до съперника. Загубата е разочароваща, но все пак имаме да изиграем още един мач с тях, който трябва да спечелим задължително”, сподели Петерка относно първия мач в Ботевград.

Ботевград. “Знаехме, че имат добри стрелци, особено Дий Бост, който ни вкара доста голям брой тройки. Трябва да видим какви грешки допуснахме при опазването му. Нуждаем се от подобряване на представянето си, за да постигнем успех във втория мач. Бост е добър играч, вкара ни 24 точки. Знаехме, че той ще поведе съперника, но въпреки това направихме някои грешки при опазването му.

Определено ще се опитаме да спечелим втория мач с повече от девет точки разлика. Атмосферата в Ботевград беше страхотна. Беше наистина хубаво да играе отново пред такава пълна зала. Надявам се в неделя атмосферата в Пардубице да бъде подобна”, добави още Мартин Петерка.

Вторият мач между Чехия и България започва утре от 20:00 часа в Пардубице. Ако “лъвовете” постигнат победа, те ще се класират за втората фаза на квалификациите и ще елиминират чехите от битката за Мондиал 2023.

Снимка: FIBA

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558