Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/02/screenshot362221.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Григор Димитров – Максим Креси – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Максим Креси

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започва кампанията си на един от любимите си турнири – този от сериите АТР 500 в Акапулко. Първият му съперник е сервис-ботът Максим Креси, а мачът им се очаква около 03:30 – 04:00 часа вторник сутринта. 

Преди да излязат на централния корт, трябва да приключи първият мач от програмата между Джон Иснър и Фернандо Вердаско, които започват от 02:00 часа.

Димитров и Креси вече премериха силите си на полуфиналите в Мелбърн – подгряващия турнир преди Australian Open, като американецът спечели драматично със 7:5, 7:6(9), реализирайки 17 аса.


Тактиката му сервис-мрежа го изведе до най-успешния му период в кариерата именно от началото на 2022-ра досега, като именно на австралийска земя с достигането на финал в Мелбърн той дебютира в топ 100 на световната ранглиста.

Преди 12 месеца американецът беше извън топ 150 и се подвизаваше в сериите “Чалънджър” и квалификациите на турнирите на АТР, но освен рейда до финала в Мелбърн (загуба от Рафаел Надал), той стигна четвъртфиналите на друг подгряващ турнир в Сидни (загуба от Даниел Еванс), а впоследстиве направи фурор на Australian Open.

В турнира от “Големия шлем” на “зеления континент” той се възползва от благоприятния си жребий и елиминира последователно Джон Иснър, Томас Махац и Кристофър О’Конъл, преди да отпадне на осминафиналите от Даниил Медведев. Именно Креси бе единственият, който взе сет на устремения към титлата и първото място в ранглистата руснак, преди в крайна сметка да допусне обрат от 2:0 до 2:3 от Рафа Надал в мача за трофея.

Невероятното австралийско приключение на Креси го изведе до рекордната му 59-а позиция в световната ранглиста (в момента 67-ми) и му позволи да влиза директно в схемите на турнирите от АТР. Заменянето на Австралия със САЩ като дестинация на двубоите обаче засега не се отразява добре на Максим, който загуби на старта в Далас от Юрий Радионов, а на този в Делрей Бийч – от Джон Милман.

Григор Димитров още търси най-добрата си форма през 2022-ра, която започна с класиране на полуфинал в Мелбърн, разочарование във втория кръг на Australian Open срещу Беноа Пер и повторно заразяване с коронавирус. Той развали плановете за участие в Далас, а в Делрей Бийч миналата седмица топ ракетата ни отстъпи именно на Милман, след като бе постигнал една рутинна победа преди това над Мичел Крюгер.

Григор Димитров Акапулко

Ако Григор елиминира машината за сервиси и постоянно излизащ на мрежата Креси, във втория кръг в Акапулко може да срещне Рафаел Надал, стига Матадора да преодолее Денис Кудла.

Акапулко е от най-силните турнири в кариерата на Гришо, който спечели титлата в дебютното си участие през 2014-а, когато елиминира последователно Маринко Матошевич, Маркос Багдатис, Ернест Гулбис и Анди Мъри, за да надвие Кевин Андерсън в двубоя за трофея.

През 2016-а Димитров отпада на четвъртфиналите от Доминик Тийм, а през 2020-а стигна до полуфинал след победи над Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавринка, за да бъде спрян от Надал, който впоследствие стана най-възрастният шампион в турнира.

Миналата година Гришо игра четвъртфинал в мексиканския град след победи над Адриан Манарино и Миомир Кецманович, а отпадна от Лоренцо Музети.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558