Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/02/screenshot360611.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Слукас попари Анадолу Ефес със сирената в невероятен трилър, Везенков на крачка от дабъл-дабъл – Sportove
Намери ни
To Top

Слукас попари Анадолу Ефес със сирената в невероятен трилър, Везенков на крачка от дабъл-дабъл

Плеймейкърът на Олимпиакос Костас Слукас донесе 14-ата победа на своя тим през настоящия сезон в Евролигата. Гръцкият национал демонстрира хладнокръвие и отбеляза тройка с изтичането на времето, чрез която „червено-белите“ надвиха действащия шампион Анадолу Ефес с 87:85 (26:17, 16:24, 19:20, 14:14, 12:10) в страхотно дерби от 26-ия кръг на най-силния клубен европейски турнир. По този начин грандът от Пирея постигна първата си победа над този съперник от 2018-а насам, като в този период допусна шест последователни загуби, включително такава с 69:88 в първия двубой за сезона в Истанбул.

Александър Везенков също изигра ключова роля за важния успех на Олимпиакос. Българският национал се превърна в един от най-резултатните в състава на Йоргос Барцокас, след като завърши двубоя с 16 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 37 минути на паркета. 26-годишното крило стреля 3/4 от зоната за две точки, 2/9 от тройката и 4/4 от наказателната линия, като все пак успя да компенсира за колебливата си стрелба от далечно разстояние с борбеност в дефанзивен план, което се потвърджава от 8-те борби на сметката му.

Героят за победата Костас Слукас приключи като най-резултатен с 23 точки, 5 борби и 6 асистенции, като този път той започна в титулярната петица на тима поради това, че титулярният плеймейкър Томас Уолкъп пропусна двубоя. Тайлър Дорси завърши с още 19 точки, като се отличи с много важни изяви в края на последната четвърт, а френският център Мустафа Фал прибави още 10 точки и 5 борби.

Петима баскетболисти на Ефес поставиха двуцифрен точков актив срещу имената си. Водещ реализатор за тима на Ергин Атаман бе Тибор Плайс с 14 точки. Родриг Бобоа се разписа с още 13, Василие Мицич добави дабъл-дабъл от 12 точки и феноменалните 13 асистенции, докато Шейн Ларкин и Адриен Морман бяха точни с по 11 точки.

Така Олимпиакос се завръща на четвъртото място във временното класиране, като допълнителните хубави новини за Везенков и компания са загубите на преките им конкуренти в борбата за плейофите ЦСКА и Зенит, които допуснаха поражения съответно от Макаби Тел Авив и АЛБА Берлин тази вечер. Гърците разполагат с баланс от 14 победи и 9 загуби през настоящия сезон. Анадолу Ефес е на девета позиция в таблицата с актив от 12 успеха и 12 поражения.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558