Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/02/screenshot360069.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Рамос-Виньолас триумфира в Кордоба след драматичен обрат на финала – Sportove
Намери ни
To Top

Рамос-Виньолас триумфира в Кордоба след драматичен обрат на финала

Испанецът Алберт Рамос-Виньолас спечели турнира на клей в аржентинския град Кордоба с награден фонд от 430 450 долара. В битката за титлата поставеният под номер 6 в схемата Рамос направи обрат срещу Алехандро Табило (Чили) и го победи с 4:6, 6:3 и 6:4 след 2:43 часа игра. Това е четвъртият трофей на испанеца в АТР тура.

Табило показа силна игра при спечелването на първия сет и поведе във втория след пробив, но след това настъпи срив в представянето му.


Опитният испанец се възползва от слабостите на своя съперник и успя да стигне до победата, след като в последните две части записа цели шест пробива.

“Наистина съм щастлив. За мен е невероятно да спечеля четвърта титла. Беше много трудно днес. Бях почти изгубен, но някак си успях да се върна. Не мога да бъда по-щастлив”, заяви Рамос-Виньолас след мача. Това бе сладък реванш за испанеца, който миналата година загуби на финала в Кордоба от Хуан Мануел Черундоло.

Що се отнася до неговия противник днес – световният №144 Алехандро Табило, той не беше достигал четвъртфинал в АТР тура преди тази седмица. Чилиецът премина през квалификациите и основната схема без да загуби сет до финала. На полуфиналите той изхвърли водача в основната схема и фаворит на домакините Диего Шварцман. 24-годишният тенисист имаше възможност да затвори и Рамос-Виньолас, но бившият №17 в света беше твърде солиден в решаващите моменти и в крайна сметка принуди Табило да отстъпи.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558