Намери ни
To Top

Мората се надява да премине в Барса по схемата на Обамеянг

Нападателят на Ювентус Алваро Мората вече е запленен от идеята да премине в Барселона. Испанецът бе на крачка от трансфер на „Камп Ноу“ през зимата, но сделката пропадна. Той обаче не губи надежда и се надява, че ще премине при каталунците през лятото, съобщава „Спорт“.

В момента Мората е под наем в Ювентус, но торинци вече взеха решение, че няма да откупят правата му и той трябва да се завърне в Атлетико Мадрид.


Треньорът на „Дюшекчиите“ Диего Симеоне обаче не смята да разчита на 29-годишния футболист, така че клубът ще трябва да му търси нов отбор.

Това още повече дава надежди на Мората, че може да премине в Барса. Смята се, че за да улесни трансфера, той ще поиска от шефовете на Атлетико да скъсат договора му и да му позволят да отиде на „Камп Ноу“ със свободен трансфер. Точно по този начин Барса привлече Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал.

На този етап обаче от Атлетико не са много склонни да се съгласят на подобно нещо. В клуба все пак се надяват да вземат някаква трансферна сума за Мората, за когото платиха 35 милиона евро на Челси през 2020 година. Още повече, че той ще подсили пряк конкурент. Договорът на нападателя с „Дюшекчиите“ е до лятото на 2023 година.

Гледайте всички мачове от испанската ЛаЛига, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол