Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot358833.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Рафаел Надал – Даниил Медведев – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Рафаел Надал – Даниил Медведев

Рафаел Надал се изправя срещу Даниил Медведев в мечтания финал на Australian Open, който ще започне в 10:45 часа българско време.

Както е известно, Матадора спечели рекордната си 20-а титла на US Open 2019 именно срещу руснака, който се наслаждаваше на първия си истински силен сезон в елита и за малко не осъществи обрат от 0:2 сета. Сега Медведев ще опита да попречи на великия испанец да вземе мечтаната 21-ва титла от „Големия шлем“, както го направи в САЩ в края на миналата година, побеждавайки Новак Джокович.

Естествено, Надал сега може да дръпне на върха по този показател на големите си противници Ноле и Роджър Федерер, които отсъстват от Мелбърн.


Срещу Медведев обаче той ще срещне най-сериозния си тест досега в турнира, като вече имаше продължителни битки в предишните фази на надпреварата. Въпреки че Денис Шаповалов беше също близо до обрат срещу Рафа, той все още остава с впечатляваща статистика в „Шлемовете“, когато спечели първия сет – 257 победи и само 6 загуби.

Надал е първият играч в „Откритата ера“ с финал в „Големия шлем“ 17 години след първия си такъв през 2005-а. Срещу играчите от топ 10 на най-голямата сцена той има впечатляващо съотношение от 50 победи и 22 загуби, но в Австралия то е 8-11. Притеснителното за феновете му е, че във вечерни сесии в Мелбърн той загуби точно от такива играчи през последните четири години – Марин Чилич, Новак Джокович, Доминик Тийм и Стефанос Циципас.

Също така Надал има само един триумф в Мелбърн от 2009-а и е губил другите четири финала, до които е стигал.

Медведев осъществи единствения досега в Australian Open обрат от 0:2 сета срещу Феликс Оже Алиасим и впоследствие пребори Стефанос Циципас, за да стане едва вторият играч в историята, който стига до финал в „Шлема“, след като е спечелил дебютната си такава титла в предишния. Другият такъв случай е Анди Мъри, но той загуби своята битка за втори „мейджър“ трофей точно в Австралия, така че Медведев може да пренапише историята.

Руснакът ще се доближи на нищожните 90 точки до световния номер 1 Новак Джокович при триумф в Мелбърн и може да го задмине в някой от следващите турнири от календара. Условията на „Род Лейвър арена“ определено ще са в негова полза спрямо Надал, но това не означава, че ще постигне втора победа в съперничеството си с Рафа, който има 3 победи в предишните им 4 мача, и то все на твърди кортове.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558