Намери ни
To Top

Левски с трансферно чудо! За радост на феновете, сините правят супер изненада и привличат…

Левски е на път да направи трансферно чудо. Сделката изглеждаше като напълно илюзорна, но в момента шансовете са огромни. Синята фланелка през следващия сезон ще носи Либан Абди Али. Това сочат последните информации около гранда.


Бъдещето на сомалийското крило Либан Абди ще стане ясно през следващата седмица, съобщава „7 дни спорт“.

Абди изкара пролетния полусезон под наем в Левски от турския Ризеспор и остави нелоши впечатления с играта си. След загубата във финала за купата от Черно море сомалиецът заяви, че му харесва на „Герена“ и е готов да остане у нас.

„В Левски ми хареса, но всичко е въпрос на договорка между клубовете. Нищо не е в моите ръце“, заяви Абди след срещата си с Георги Иванов и Иво Тонев в началото на седмицата.

Президентът на Ризеспор Метин Калкаван разкри пред медиите в Турция, че решенията за бъдещето на играчите, отдадени под наем в последната година, вече са взети и скоро ще бъдат обявени официално.

„Искаме да подобрим класирането си през следващия сезон. Затова оставаме със същия треньор, с който вече сме решили какво ще се случи с футболистите, играли под наем в други отбори. Всички ще разберат официално решението в следващите дни“, заяви Калкаван.

Според различните информации в южната ни съседка Либан Абди може да бъде освободен от Ризеспор и да продължи кариерата си в Левски като свободен агент. Вероятността това да се случи е около 50%, като другата възможност е от Ризеспор  да поискат сума между 100 и 150 хиляди евро за правата на играча.

На практика сините не могат да си позволят дори такъв разход на фона на тежкото финансово положение, в което се намират.

На „Герена“ се надяват, че Абди и Ризеспор ще постигнат споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие и сомалиецът ще реши да остане в Левски и през новия сезон.

Ощр от категория Трансфери