Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2015/06/page12.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Абсолютната бомба! Домусчиев ще се хване за главата! Новите собственици наливат в ЦСКА цели… – Sportove
Намери ни
To Top

Абсолютната бомба! Домусчиев ще се хване за главата! Новите собственици наливат в ЦСКА цели…

Абсолютната бомба гръмна днес! А собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев ще се хване за главата, ако най-новата информация за ЦСКА официално се потвърди. Ето с каква новина излиза „Меридиан мач“ днес.

Информацията е изключително интересна. Медията твърди, че по време на срещата в офиса на Васил Божков, е било разкрито, че група бизнесмени, която иска клуба, възнамерява да дава между 800 хил.


и 1 млн. лева на месец. Това прави по около 11 млн. лева годишно, което пък щеше да изпрати ЦСКА пред Лудогорец. Както е известно, бюджетът на четирикратните шампиони е 10 млн. лева на година.

По-голямата част от тези пари са щели да бъдат осигурени от Божков, а останалите – от по-дребни акционери. Но поне за момента сделка за смяна на собствеността на червените няма.

Така според ежедневника, ако Васил Божков влезе в гранда, бюджетът на ЦСКА ще стане по-висок от този на Лудогорец. Кирил Домусчиев, който се опитва да изгради шампионска династия в Разград, едва ли е очаквал, че дори е възможен подобен вариант.

За червените фенове остава да се надяват горещо, Божков заедно с още 1-2 сериозни акционера, да влязат в ЦСКА и да осигурят визирания мощен бюджет от 11 милиона лева. Което е огромна сума за „А“ група и ще гарантира изграждането на състав, готов за пробив в Европа още на 2-рата година от новото управление в клуба.

Както е известно вече за влизане в групите на Шампионска лига се дават 23 милиона лева (без към това да се прибавя заработеното в самите групи), а сумата за Лига Европа е близо 7 милиона лева, също като минимален приход от влизане в групите на турнира. Което означава, че от футбол в България може да се печели, стига да се изгради стабилен проект. Освен на приходи от УЕФА, ако изгради супер състав, ЦСКА ще може да разчита и на сериозната си история, която съчетана със силен отбор дава шанс и за много по-скъпа продажба на играчи, печалба от посещение на мачове и прочие.

Ощр от категория Анализ


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558