Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot357435.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Подозират африканец от Порто, че лъже за възрастта си – Sportove
Намери ни
To Top

Подозират африканец от Порто, че лъже за възрастта си

Защитникът на Порто Шансел Мбемба е обвинен, че е излъгал за възрастта си. Националът на ДР Конго твърди, че е на 27 години, но според “Кориейро де Маня” пред свои близки приятели той е разкрил, че е действителност е на 31 години. Вероятно по тази причина сега от Порто отказват да продължат изтичащия му през лятото договор.

Мбемба е бивш футболист на Нюкасъл, като игра за английския клуб между 2015 и 2018 година.


И преди в кариерата си обаче бранителят е бил обект на съмнение относно възрастта си. Още през 2013 година разследване се натъква на четири различни рождени дати, с които африканецът се е представял през годините. Най-ранната от тях е от август 1988 година, което означава, че в момента той е на 31.

Дебатът беше временно туширан при привличането му от Нюкасъл, когато Мбемба се подложи на специален костен тест, който показа, че той наистина е роден през 1994 година, както твърди.

Появилите се наскоро информации обаче върнаха темата на дневен ред. Предполага се, че Мбемба е излъгал при идването си от Конго в Андерлехт преди 10 години. По време на разследване през 2013 година член на Футболната федерация на ДР Конго разкрил, че рождената година на Мбемба е била променена на 1991-ва, за да може той да играе на Олимпиадата през 2012 г.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558