Намери ни
To Top

Елче 0:0 Реал Мадрид, без голове до почивката

Елче и Реал Мадрид играят при резултат 0:0 на „Мануел Мартинес Валеро“ в среща от осминафиналите на Купата на Испания.

Преди двубоя с минута мълчание бе почетена легендата на Реал Мадрид Франсиско Хенто, който почина преди два дни. Самата среща започна на изключително високо темпо с положения и пред двете врати. И двата отбора заложиха на открит и атакуващ футбол.


След няколко ситуации, които не доведоха до точен удар, се стигна до десетата минута. Тогава Елче пропусна огромна възможност да открие резултата. Хосан Фернандес бе намерен великолепно от Гумбау. Той пусна остра топка към Карийо, който на метър от голлинията пред опразнената врата успя да не я уцели, а прати кълбото нагоре, то се удари в гредата и излезе извън терена.

Отговорът на Реал бе добър пробив на Камавинга, който завърши с неточен удар. На моменти тимът на Анчелоти изглеждаше, че има предимство, но домакините действаха отлично и в защита, и в нападение, като продължаваха да създават положения. В 25-ата минута отново Карийо завърши атака на Елче. Той стреля с глава от добра позиция, но в обсега на Лунин и вратарят се намеси.

Тази ситуация сякаш ядоса Реал и „белите“ стигнаха до няколко поредни възможности. Първо пробив на Винисуис завърши с неточен удар. След това комбинация между него и Марсело даде възможност на Камавинга да стреля от добра позиция, но изстрелът бе право във вратаря. Двамата бразилци на няколко пъти развинтиха защитата на съперника. Следващата възможност бе завършена с неточен удар на Родриго. Сериозният натиск на гостите в последните минути на полувремето не завърши с гол, Елче оцеля в този период и се оттегли на почивката без допуснат гол.

Карло Анчелоти е дал почивка на някои основни играчи. Тибо Куртоа не е на разположение и на вратата е Лунин. Шанс за изява отляво на защитата получава Марсело, който заменя Менди. Милитао е наказан и неговото място е заето от Начо. Каземиро и Модрич са оставени на пейката, а сред титулярите са Камавинга и Валверде. Йович ще води атаката в отсъствието на Бензема, който не е в групата. На пейката са Еден Азар и Гарет Бейл, който може да се завърне в игра за първи път от доста време.

ЕЛЧЕ – РЕАЛ МАДРИД 0:0

ЕЛЧЕ: Вернер, Паласиос, Четауя, Диего Гонсалес, Мохика, Гумбау, Раул Гути, Фидел, Хосан Фернандес, Лукас Перес, Карийо
РЕАЛ: Лунин, Марсело, Алаба, Начо, Лукас Васкес, Камавинга, Кроос, Валверде, Родриго, Винисиус, Йович

Ощр от категория Световен футбол