Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot357185.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Григор Димитров – Беноа Пер – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Беноа Пер

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу атрактивния и винаги непредсказуем Беноа Пер в мач от втория кръг на Australian Open, който се очаква да започне около 5:30-6:00 часа наше време.

Двубоят е трети на корт номер 3 в Мелбърн, като в 2:00 програмата откриха Диего Шварцман и Кристофър О’Конъл, а след тях трябва да се изиграе срещата на Магда Линет с Даря Касаткина.

Григор се справи в първия кръг с талантливия млад чех Ижи Лехецка в четири сета и вече има 11 победи в 12 участия на тази фаза на Australian Open, като в три от последните си четири изяви в „Мелбърн парк“ е достигал до четвъртфиналите.

Последното нещо, което някой тенис фен е очаквал, е Пер да спечели петсетов мач в Австралия тази година, при положение че се зарази отново с коронаривус само няколко дни преди началото на турнира.


Той надви 79-ия в света Тиаго Монтейро в близо 4-часов мач и това със сигурност е повлияло на физическото му състояние. На 5 януари на подгряващия турнир в Мелбърн той се отказа в третия сет срещу Хенри Ласконен заради липса на добра кондиция, а на 11-и в Аделаида срещу Танасе Кокинакис загуби с 4:6, 0:6.

Любопитното е, че Пер има предимство от 2:1 победи срещу Димитров, но последният им дуел е от 2015 година в Токио, когато французинът печели с 6:4, 3:6, 6:1. През 2013-а в Стокхолм пък българинът постигна единствения си досега успех над този противник с 4:6, 6:2, 6:2, а първият им мач е на US Open 2012, когато Пер надделява с 5:7, 6:3, 6:7(4), 6:2.

Поради факта, че последното им споделяне на корт е преди над 6 години, тези резултати не могат да значат нищо особено за сегашния им сблъсък и Димитров е подчертан фаворт на букмейкърите, въпреки че не се намира в най-добрата си възможна форма.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558