Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot357151.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Интер 1:0 Емполи, „нерадзурите“ понесоха сериозен удар, следете тук – Sportove
Намери ни
To Top

Интер 1:0 Емполи, „нерадзурите“ понесоха сериозен удар, следете тук

 Лидерът в Серия А Интер и Емполи играят при 1:0 в двубой от 1/8-финалите на турнира за Купата на Италия. Голът отбеляза Алексис Санчес с глава в 13-ата минута.

“Нерадзурите” са в серия от пет поредни победи над този съперник и тази вечер не се очакват изненади, като букмейкърите дават строго предимство за водения от Симоне Индзаги тим, който само преди дни вдигна първи трофей за сезона – Суперкупата на Италия, след като победи Ювентус след продължения. 

Победителят в днешния мач ще има за съперник Рома или Лече в 1/4-финалите през следващия месец.


 

Двубоят започна кошмарно за Интер, след като Хоакин Корея получи сериозна контузия още в третата минута и това доведе до принудителната му смяна, а на терена се появи Алексис Санчес.

Натискът на “нерадзурите” се засили и така се стигна до 13-ата минута. Дензел Дъмфрис получи топката отдясно и напредна към наказателното поле. Последва центриране към далечната греда и влезлият като резерва Алексис Санчес успя с глава да насочи топката в мрежата.

Малко по-късно от Емполи имаха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена. Последваха две положения пред Интер като първото беше пропуснато от Лаутаро Мартинес, а второто от Санчес.

В 29-ата минута Лаутаро Мартинес пропусна да удвои, след като стреля почти от точката за изпълнение на дузпа, но стражът на Емполи спаси.

Положенията пред Интер до края на полувремето не липсваха, но “нерадзурите” така и не успяваха да преодолеят солидния в този мач страж на Емполи Якопо Фурлан. В самия край пред Емполи се откри шанс да изравни, след като получи право да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле. Зад топката застана Лео Щулац, който насочи хубво топката над стената, но тя прелетя на половин метър от напречната греда.

ИнтерЕмполи 1:0
1:0 – Санчес 13 

Интер: Раду, Д’Амброзио, Ранокия, Димарко, Дъмфрис, Видал, Галярдини, Весино, Дармиан, Лаутаро, Корея. 

Емполи: Фурлан, Маркица, Романьоли, Вити, Фиамоци, Аслани, Щулац, Бандинели, Журковски, Пинамонти, Кутроне.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558