Намери ни
To Top

Трета победа през сезона за Елвира Йоберг

Шведката Елвира Йоберг спечели спринта на 7.5 км за жени от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг.

22-годишната Йоберг повали всичките 10 мишени, показа невероятно ски-бягане и измина трасето за 19:45.2 минути.


Така тя записа трета победа за сезона и в кариерата си за Световната купа.

Втора на 21.6 секунди остана лидерката в генералното класиране Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия, а трета е бившата носителка на Световната купа Доротея Вирер от Италия с пасив от 29.7 секунди. Двете също не допуснаха грешка в стрелбата.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Тирил Екхоф (Норвегия) пропусна две мишени и се нареди 19-а.

От българките с най-предно класиране е Милена Тодорова, която завърши на 42-а позиция с една грешка във втората си стрелба и изоставане от 1:58.2 минути.

Валентина Димитров се класира 106-а с една наказателна обиколка и на 4:16.7 минути след победителката, а Мария Здравкова е 108-а с четири пропуска на рубежа и пасив от 4:55.7 минути.

В генералното класиране за Световната купа след 12 старта от началото на сезона води Марте Олсбу Рьойзеланд с 591 точки, следвана от Елвира Йоберг с 509 и Динара Алимбекова (Беларус) с 461 точки.

Милена Тодорова е на 63-о място с 25 точки.

Утре в Руполдинг предстои спринт на 10 км за мъже. Състезанията се провеждат без публика заради пандемията от коронавирус.

Ощр от категория Спорт