Намери ни
To Top

Петър Бъчваров: Винаги се стремя към първото място

Петър Бъчваров е новото попълнение на волейболния ЦСКА. 30-годишният централен блокировач пристига при „червените“ от Локомотив (Пловдив), като кариерата му е преминала още през отбори като Хебър (Пазарджик), Пирин (Разлог) и Дунав (Русе). Ето какво каза той по повод трансфера си при армейците:

– Здравей, как се чувстваш след този трансфер?

– Чувствам се добре. Обстановката е добра откъм работа.


Отборът го познавам, играл съм срещу тези момчета, много са готини. Обстановката ми се струва добра, обстановка за вършене на работа.

– А как се стигна до този трансфер?

– Нещата в Локомотив не вървяха добре и се виждаше, че отиват на закриване, ако мога така да кажа. Имах предложение от друг отбор. Оттам с друга връзка разбрах, че Сашо Попов търси център. Та един приятел предложи мен и така се озовах тук. Иначе бях приятно изненадан, че той ме потърси.

– Бързо ли се реши?

– Да, защото през годините съм гледал отбора на ЦСКА и съм виждал винаги, че са добре подредени на блок. Винаги ми е правило впечатление. Без значение с какъв състав играят. Дали имат пари или нямат, винаги стоят добре на блок. Мислил съм си, какво би било да застана до тези момчета, които са подредени на блок. Дали бих показал нещо повече на волейболната сцена.

– С какви амбиции влизаш в клуба?

– Да покажа, колко съм добър и евентуално да покажа малко повече благодарение на състезателите около мен.

– В Топ 5 си в Лигата на блокада средна на гейм. Можеш ли да се изкачиш още по- нагоре?

– Аз винаги се стремя към първото място. Без значение дали го достигам. Моята цел ще е да стигна до това първо място.

– А с отбора докъде смяташ, че ще стигнете, дотук ЦСКА е само с три поражения от началото на сезона?

– Определено мисля, че тройката е нещо апетитно и примамливо за мен. Можем да го постигнем. Имам надежди и в турнира за Купата на България. Може да направим успешен сезон.

Ощр от категория Волейбол