Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot355657.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Манчестър Юнайтед 1:0 Астън Вила, греда за гостите, следете тук – Sportove
Намери ни
To Top

Манчестър Юнайтед 1:0 Астън Вила, греда за гостите, следете тук

Манчестър Юнайтед и Астън Вила играят при 1:0 в последния двубой от 3-ия кръг на ФА Къп на стадион “Олд Трафорд”. Резултатът беше открит от Скот Мактоминей, който се разписа с глава след центриране на Фред в 8-ата минута.

Домакините се представят под стандартите си в първенството, като вървят едва седми с 31 точки и ще се опитат да избегнат на всяка цена едно ранно отпадане в ФА Къп. 

В същото време Астън Вила показва прогрес след идването на мениджъра Стивън Джерард и ще се опита да измъкне победата в дома на “червените дяволи”.


 

Голямата новина около съставите на двата отбора е отсъствието на мегазвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо, който дори не е записан сред резервите. Португалецът има мускулни проблеми и от клуба са решили да не рискуват с пускането му в игра.

Мениджърът Ралф Рангник е извършил пет промени спрямо състава, загубил от Уулвърхамптън с 0:1. Виктор Линдельоф се завръща в отбраната, където ще си партнира с Диого Далот, а Фред е предпочетен пред Неманя Матич в средата. Бруно Фернандес пък се завръща след изтърпяване на наказание. Маркъс Рашфорд пък е предпочетен пред Джейдън Санчо.

Колегата му Джерард пък ще заложи на дуета Дани Ингс – Оли Уоткинс в атака.

Манчестър Юнайтед стартира много активно и футболистите в червено се настаниха в половината на бирмингамци, които разчитаха на контраатаки. Първата възможност се откри пред Бруно Фернандес в 3-ата минута, но Езри Конса му попречи да стреля. В 6-ата минута Скот Мактоминей стреля, но топката попадна в ръцете на стража на Астън Вила. Така се стигна до 8-ата минута, когато след центриране на Фред в наказателното поле Мактоминей си спечели позиция и с глава успя да насочи топката в мрежата.

Гостите отговориха с опасна атака в 11-ата минута, като възможност се откри пред Уоткинс, но Линдельоф предотврати развиването на ситуацията. Три минути по-късно и Емилиано Буендия отправи удар, но той се оказа неточен.

Гостите поеха инициативата, но играчите на Манчестър Юнайтед контролираха движенията им по терена и не допускаха да бъдат затруднявани. В средата на полувремето се стигна до две опасности пред вратата на Манчестър Юнайтед, но след решителни намеси на Давид де Хеа не се стигна до изравняване на резултата.

Първо Макгин стреля с левия крак, а малко по-късно и Буендия опита късмета си. “Червените дяволи” отговориха с положение в наказателното поле пред Кавани, но Мартинес се справи. В 30-ата минута грешка на Виктор Линдельоф позволи на бързия Оли Уоткинс да измъкне топката и да отправи удар от наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

Манчестър Юнайтед – Астън Вила 1:0
1:0 – Мактоминей 8 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Варан, Шоу, Мактоминей, Фред, Грийнууд, Фернандес, Рашфорд, Кавани. 

Астън Вила: Мартинес, Каш, Конса, Мингс, Таргет, Макгин, Луис, Джейкъб Рамзи, Буендия, Ингс, Уоткинс. 

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558