Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot355009.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Скандал разтърси футбола в Габон, обвиняват шеф в изнасилвания на млади футболисти – Sportove
Намери ни
To Top

Скандал разтърси футбола в Габон, обвиняват шеф в изнасилвания на млади футболисти

Пикантен скандал разтърси футбола в Габон. В центъра му са президентът на местната Висша лига Серж Момбо (на снимката вляво) и бившият треньор на националния отбор до 17 години Патрик Асума Ей. Двамата били създали схема за сексуална експлоатация на младите футболисти срещу обещания да им помогнат в кариерите. 

Момбо, който е бивш полицай, отрича обвиненията.


Съучастникът му, който носи прозвището “Капело”, също е обвинен в изнасилвания, но засега не признава. Една от жертвите разказва за преживяното по време на лагер през 2014 година. Той и още двама привлекателни в очите на Момбо и “Капело” играчи били повикани в стаята на треньора в късните часове не деня. Там им било обяснено, че за да играят, трябва да са готови да им дадат това, което искат. 

“Аз съм от бедно семейство и се замислих. Срамно е, но това беше единственият начин да им помогна. Сега съжалявам. Това ме разруши отвътре. След като отказах да изпълнявам желанията на Момбо, повече нито веднъж не бях повикан в националния отбор”, споделя една от жертвите, която бързо е заменена. Друг играч споделя, че е бил насилван от двамата през 2017 година. 

“Харесваха си някого и му правеха подаръци, както и възможност да играе срещу сексуални услуги”, споделя той. Интересът на Момбо не се изчерпвал с млади момчета. Той бил замесен и в скандал с женския отбор до 20 години на Габон. След обвинения в сексуално посегателство и насилие той решил да запуши устите на момичетата, като им взел паспортите. Момбо отрича обвиненията и твърди, че всичко се прави с цел очерняне на репутацията му. Ако знаел нещо за подобни неща във футбола, той лично щял да информира властите.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558