Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot354915.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Крило на Черноморец изравни рекорд на Николай Върбанов – Sportove
Намери ни
To Top

Крило на Черноморец изравни рекорд на Николай Върбанов

Баскетболистът на Черноморец Тони Троша се превърна в първия играч от 16 години насам, хванал рекордните 23 борби в един мач от мъжкия баскетболен шампионат. Колумбийският национал се поздрави с това постижение по време на вчерашната победа срещу новака в НБЛ Шумен, в който регистрира “дабъл-дабъл” от 10 точки и 23 овладени топки на сметката си. По този начин Троша се присъедини към компанията на бившия национал Николай Върбанов, който достига до същия брой борби по време на победата на своя Левски над Спартак МВР през сезон 2006/07.

Това бе седми “дабъл-дабъл” за 210-сантиметровото крило през настоящата кампания, като досегашното му върхово постижение бе 16 борби при победата над Берое в началото на декември.


Средно през сезона Троша записва средни показатели от 13.7 точки, 12.8 борби и 3.3 асистенции, като е една от основните причини Черноморец да се намира на втората позиция във временното класиране с баланса от 9 победи и 2 загуби.

Любопитното е, че в края на миналата година още един баскетболист можеше да изравни или дори да подмине последния известен на статистиката рекорд на Върбанов. Става въпрос за центъра на Шумен Деян Биелич, който обаче хвана 22 борби срещу Черно море Тича. Останалите играчи с толкова овладени топки в модерната история на българския баскетбол са Миленко Велкович и Ноа Далман, съответно през сезони 2019/20 и 2014/15.

Снимка: НБЛ

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558