Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot354893.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ига Швьонтек даде само два гейма на финалистка на US Open, следва дуел с Азаренка – Sportove
Намери ни
To Top

Ига Швьонтек даде само два гейма на финалистка на US Open, следва дуел с Азаренка

Защитаващата титлата си Ига Швьонтек победи лесно финалистката от Откритото първенство на САЩ Лейла Фернандес с 6:1, 6:2 на турнира в Аделаида, за да стигне до четвъртфинал срещу двукратната победителка на турнира от Големия шлем Виктория Азаренка.

Швьонтек, която е шампионка от „Ролан Гарос“ през 2020 година, пое контрол върху мача след 1:1 в първия сет и се възползва от неуверения сервис на Фернандес, за да си осигури победата за 75 минути в турнира, който е загрявка за Откритото първенство на Австралия.

Полякинята, която е поставено под номер 5, направи 17 уинъра срещу 19-годишната си съперничка и не й позволи да стигне до точка за пробив.

„Играх срещу младо момиче, което бе напълно непознато за мен“, каза Швьонтек. „Тя е много талантлива и вече е била финалистка в турнир от Големия шлем, като знаех, че ще е опасно“, добави полякинята.

„Чувствах се наистина уверена и съм щастлива, че успях да победя бързо и бях много концентрирана“, каза още тя.

Швьонтек победи Белинда Бенчич на финала на турнира през миналата година и ще играе срещу Азаренка, която се наложи с 6:3, 7:5 срещу австралийката Присила Хоун.

„Обичам да играя срещу толкова опитни тенисистки, защото винаги е предизвикателство“, каза Швьонтек за сблъсъка с 32-годишната тенисистка.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558