Намери ни
To Top

ЦСКА и АПОЕЛ се разбраха за Метс

Централният защитник на ЦСКА – София Карол Метс може да се смята за сигурно ново попълнение на кипърския гранд АПОЕЛ (Никозия). Двата клуба са постигнали пълно споразумение, като сумата по трансфера ще е 100 хил. евро и той ще бъде обявен официално в близките часове. В договора за продажба е залегнала и клауза, според която при определен брой изиграни мачове от бранителя и определено класиране на АПОЕЛ на „Армията“ ще приберат и допълнителен бонус.


Жълто-сините се намират на незавидната 6-а позиция във временното класиране на местния елит, на 9 точки от лидера Аполон (Лимасол), където се подвизава Илиан Илиев-младши. Вчерашното гостуване на предпоследния Паеек пък бе отложено заради многото регистрирани случаи на коронавирус в състава на бъдещия тим на Метс.

Слуховете за евентуален трансфер на 28-годишния естонец започнаха още през декември в кипърските медии. Твърди се, че той е приоритет №1 в плановете на треньора Софронис Августи. Впоследствие те се потвърдиха, като още в първите дни на януари от АПОЕЛ побързаха да изпратят оферта за защитника, след като стана ясно, че интерес към него има и от страна на лидера в швейцарското първенство Цюрих.

Карол Метс пристигна в ЦСКА в средата на септември след период в Ал Етифак от Саудитска Арабия. Не получи картотека за мачовете от груповата фаза на Лигата на конференциите, тъй като срокът за това бе изтекъл. Отчете се с 14 мача с червения екип. След раздялата с Метс на „Армията“ ще останат с четирима играчи, които могат да действат в центъра на отбраната – Матей, Кох, Лам и Гълъбов.

„Тема спорт“

Ощр от категория efbet Лига