Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot354836.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Григор Димитров – Факундо Банис – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Факундо Банис

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу 76-ия в световната ранглиста аржентинец Факундо Банис в осминафинален двубой от турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн.

Двубоят се очаква да започне между 3:30 и 4:00 сутринта българско време, като преди него от 2:00 часа програмата на корт „Маргарет Корт арена“ откриват Джордан Томпсън и Емил Русувуори.

Димитров е трети поставен в основната схема и съответно един от фаворитите за титлата, заедно с лидера в нея Рафаел Надал, номер 2 Райли Опелка и номер 4 Давид Гофен. Именно с белгиеца Гришо вече записа първата си победа през 2022 година в Мелбърн, макар и в надпреварата на двойки.


След двубоя му с Банис той трябва да изиграе втория си мач в тандем с Гофен срещу Александър Недовесов и Айсам Ул Хак Куреши, като се очаква той да започне след 9 сутринта наше време.

Феновете се надяваха да гледат на осминафиналите в Мелбърн зрелищен сблъсък между Григор и Анди Мъри, но трикратният шампион от „Големия шлем“ загуби именно от Факундо Банис и така 31-годишният аржентинец постигна най-паметната победа в кариерата си. Въпреки че е в топ 100, той няма титла на ниво АТР, като миналата година игра финал в Сантяго, но е типичен специалист на клей.

В каквото и да е ниво – АТР, „Чалънджър“ или „Фючърс“ – Банис няма класиране на четвъртфинал на настилка, различна от червената. Той е спечелил 577 мача в кариерата си в отделните категории на мъжкия тенис, но само 31 от тях са били на открити твърди кортове, а през 2021-ва той записа само два такива успеха – над Таро Даниел и Марко Трунджелити на US Open.

Именно достигането му до трети кръг в Откритото първенство на САЩ миналата година беше първият случай в кариерата му, в който в един турнир на различна от клей настилка записва две поредни победи.

На фона на изброеното дотук логично това е първи двубой между Банис и Григор Димитров. Ако българинът оправдае статута си на фаворит в мача и го спечели, то в следващия кръг ще срещне шестия поставен Макендзи Макдоналд или Ботик ван де Зандсхулп, които играят на 6 януари след 8 часа сутринта наше време.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558