Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/01/screenshot354482.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Циципас е уверен, че ще бъде готов на 100 процента за Откритото първенство на Австралия – Sportove
Намери ни
To Top

Циципас е уверен, че ще бъде готов на 100 процента за Откритото първенство на Австралия

Световният номер 4 в мъжкия тенис Стефанос Циципас заяви, че е доволен от представянето си, въпреки загубата от Диего Шварцман в мача между Гърция и Аржентина от отборния турнир АТП Къп в Сидни. 

Циципас смята, че върви в правилната посока след операцията на лакътя, която претърпя през ноември. Гръцкият тенисист пропусна срещите на сингъл в първия двубой на страната му срещу Полша, но игра срещу Шварцман в мач, продължил близо три часа. Циципас увери, че се е наслаждавал на битката с аржентинския си противник и е видял няколко позитивни неща в срещата.


 

„Хубаво беше да видя, че мога да се представя на такова ниво. Не го очаквах. Нещата наистина се получиха по-добре отколкото мислех. Успявах да удрям топката по начин, по който се страхувах да го правя преди две седмици, така че мисля, че всичко се развива в правилната посока“, коментира 23-годишният тенисист. 

„Въпреки загубата се насладих на играта и на битката. Хареса ми тръпката. Атмосферата по трибуните също беше чудесна“, каза още Циципас. Той заяви, че изпитва известна болка, но очаква да е напълно възстановен до Откритото първенство на Австралия, където през 2019-а и 2021-а стигна до полуфиналите. 

„Имам леки болки, но това е нормално. Сервирах повече пъти, отколкото в последния месец. Тренирах, но днес мачът беше тежък. Ще става все по-добре с всеки изминал ден. Мисля, че ако съм внимателен и следвам инструкциите на лекарите, ще бъда готов на 100 процента за Откритото първенство на Австралия“, завърши Стефанос Циципас.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558