Намери ни
To Top

Новак Джокович не е казал на съотборниците си защо се оттегля от АТР Cup

Новак Джокович не е казал на съотборниците си в националния тим на Сърбия защо се оттегля от отборния турнир АТР Cup в Сидни, каза сънародникът му Душан Лайович и добави, че не е сигурен дали номер 1 в света ще пътува до Мелбърн за Откритото първенство на Австралия.

В последните месеци има доста спекулации относно участието на Джокович в първия турнир от Големия шлем за 2022 година. 34-годишният тенисист, който е против ваксините срещу КОВИД-19, многократно отказваше да каже дали е ваксиниран.

Организаторите на Откритото първенство на Австралия, което започва на 17 януари, решиха, че всички участници трябва да бъдат ваксинирани или да имат медицинско решение, предоставено от независима експертна група.


Оттеглянето на сърбина в последната минута от АТР Cup в Сидни подхрани спекулациите, че той може да пропусне и надпреварата в “Мелбърн Парк”, където спечели рекордните девет титли, включително в последните три години.

„Не знам официалната причина. Може би АТР знаят“, каза 33-ият Лайович, който ще води Сърбия в отсъствието на Джокович.

„Той ни каза: „Няма да идвам на АТР Cup, момчета. Ще видим за Откритото първенство на Австралия”. Новак не уточни дали ще дойде или не, но ще изчака за решението“, добави Лайович.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558