Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/12/screenshot353442.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Експерт алармира за нова страшна опасност на мястото на фаталния инцидент на АМ “Струма“ ВИДЕО – Sportove
Намери ни
To Top

Експерт алармира за нова страшна опасност на мястото на фаталния инцидент на АМ “Струма“ ВИДЕО

Какво се случва на мястото, където стана зловещата катастрофа на магистрала „Струма”? Месец след фаталния инцидент с автобуса от Северна Македония, в който изгоряха 45 човека, всичко е променено до неузнаваемост, а автоекспертите продължават да анализират възможните причини за трагедията.

На мястото на мантинелата, която се вряза в автобуса, е поставен „терминал”. 

„Проблемът е, че двете стрелки не са регламентирани и не могат да се слагат. В същото време отгоре има знак, който е с по-голяма степен на светлоотразителност и хората се объркват”, посочи пред NOVA Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.


„Интересно – знакът е захванат с тел, след което е заварен. Не мога да кажа дали това е най-доброто решение, но типична хубава работа, но българска”, добави тя.

Мястото на зловещата трагедия с 45 трупа на АМ „Струма“ днес е неузнаваемо СНИМКИ

Като правилно експертът определи поставянето на съоръжение, което след удар намалява кинетичната енергия, за да може автомобилът да спре.

Проблеми обаче има с маркировката във фаталния участък. „Отдолу има термопластик, той не е почистен, върху него е намазана боята и съответно се лющи. Средната разделителна е пожълтяла, тоест, е дефектирала и не е изпълнена правилно”, обясни Русинова.

Експертът препоръча отбивката в тази част на магистралата да бъде затворена, защото смята, че мястото ѝ не е в определената крива.  

 

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558