Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/12/screenshot352224.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Край на интригата или обещание за вълнуваща пролет? – Sportove
Намери ни
To Top

Край на интригата или обещание за вълнуваща пролет?

ЦСКА и Лудогорец ще спуснат завесата на есенния дял от сезона в еfbet Лига. Двата отбора, които и този сезон спорят за титлата, се изправят на “Българска армия” в отложен мач от 3-ия кръг. От крайния изход ще стане ясно дали разградчани ще се откъснат на върха още преди плейофите, или разликата ще се стопи и “червените” ще заявят категорично амбициите си да сложат край на хегемонията на Лудогорец. Евентуало равенство ще е от полза за шампионите, но все пак ще остави интрига в битката за първото място.


 

В последните седмици съперниците не са никак убедителни. Лудогорец загуби шокиращо с 3:5 от Пирин (Благоевград), като гостите се превърнаха в първият отбор, който вкарва 5 гола на “орлите” на техния стадион. Това беше общо трето поражение за “зелените” през сезона след тези от Славия и ЦСКА 1948. 

ЦСКА не се възползва максимално от грешната стъпка на лидера и с мъка стигна до 2:2 при гостуването си на Арда в Кърджали. Все пак, “червените” скъсиха изоставането си от върха на 5 точки, а при евентуална победа днес ще зимуват съвсем близо до Лудогорец. 

Разградчани се наложиха и в двата мача срещу ЦСКА през настоящата кампания. Те триумфираха в спора за Суперкупата на България с гръмкото 4:0, а след това надвиха “армейците” с 2:0 на “Хювефарма Арена” в шампионатен двубой. Попаденията за тима на Станислав Генчев вкараха Пиеро Сотириу от дузпа и Мавис Чибота в последния четвърт час. 

На вратата на ЦСКА ще е Густаво Бусато, а Карол Метс ще измести Томас Лам като партньор на Юрген Матей в центъра на защитата. Иван Турицов ще заеме мястото си на десния фланг, а отляво ще е Брадли Мазику, който беше под въпрос заради лека травма. Жеферсон и Карло Мухар са без алтернатива в средата на терена, Яник Вилдсхут и Георги Йомов ще действат по фланговете, а изненадата може да е включването на възстановения Бисмар Чарлс зад гърба на голмайстора Жорди Кайседо. 

Очаква се в предни позиции за Лудогорец да стартира Пиерос Сотириу, който е превъзмогнал контузията си. Доминик Янков, Каули и Кирил Десподов ще оформят офанзивното трио зад кипъреца, а в халфовата линия с по-дефанзивни функции ще са Стефан Баджи и Алекс Сантана. Бранителите пред Серджио Пат ще са Сисиньо, Игор Пластун, Жосуе Са и Шакийл Пинас. 

ЦСКА има само 2 победи от общо 31 шампионатни мача срещу Лудогорец. Първият и единствен до момента домакински успех на “червените” беше постигнат в края на миналия сезон с 4:1. 

Лудогорец е без победа на “Българска армия” в 7 поредни мача – 6 равенства и споменатото подражение с 1:4. 

efbet Liga – 3 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ – ЛУДОГОРЕЦ 

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (4-4-1-1): Бусато; Турицов, Матей, Метс, Мазику; Йомов, Мухар, Жеферсон, Вилдсхут; Чарлс; Кайседо 
Старши треньор: С. Младенов 

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Пат; Сисиньо, Са, Пластун, Пинас; Баджи, Сантана; Янков, Каули, Десподов; Сотириу 
Старши треньор: С. Генчев 

СЪДИЯ: В. Железов 
СТАДИОН: “Българска армия” 
НАЧАЛО: 16:30 часа 

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558