Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/12/screenshot350576.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен и Хамилтън не са притеснени от опасността да им бъдат отнети точки – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен и Хамилтън не са притеснени от опасността да им бъдат отнети точки

Претендентите за титлата във Формула 1 през 2021 година Макс Верстапен и Люис Хамилтън заявиха преди уикенда за Гран При на Абу Даби, че не се притесняват от възможността да им бъдат отнети точки при нов инцидент на пистата между двамата.

Преди началото на решителния за сезона уикенд състезателният директор Майкъл Маси припомни на отборите част от правилата на ФИА, които предвиждат подобни санкции при неспортсменско поведение. Те могат да бъдат наложени дори и самите пилоти да нямат вина за подобен инцидент, а той да е предизвикан от техните съотборници.

Верстапен и Хамилтън са с равни точки преди надпреварата на „Яс Марина“ в неделя, но звездата на Ред Бул има предимство заради повечето си победи през годината.


Точно това породи съмнения, че може да се стигне до нов удар между двамата, който да не даде шанс на Хамилтън да добави точки към своя актив. По този начин титлата за Верстапен ще бъде гарантирана, без значение от резултата на нидерландеца в неделя.

„Първо, всички знаем, че това се е случвало в миналото. Този път обаче стюардите приемат превантивни мерки. Разбирам защо го правят. Надявам се, да не се стига до тях и да имаме чисто състезание. Нито аз искам да се срещам със стюардите, нито те с мен“, каза Хамилтън.

„Знам този параграф от правилника, нямаше нужда да ми се напомня. Могат да го напомнят всеки уикенд, няма нищо ново в него“, пък бе коментарът на Верстапен.

Неделната Гран При на Абу Даби започва в 15:00 часа българско време, а точно 24 часа по-рано ще се проведе и финалната за сезон 2021 квалификация. 

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558