Намери ни
To Top

Ман Юнайтед 0:0 Кристъл Палас

Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас играят при резултат 0:0 на „Олд Трафорд“.

„Червените дяволи“ стартираха агресивно и веднага опитаха да наложат един от принципите на Рангник – висока преса в полето на съперника, като дори Кристиано Роналдо се страеше да участва в нея в началото. Още в третата минута се стигна до ситуация пред вратата на гостите, но Телеш стреля покрай вратата. С дълбоката преса Юнайтед на няколко пъти успя бързо да си върне топката.


Палас обаче не бе пристигнал на „Олд Трафорд“ само да се защитава и когато успяваше да вземе топката, веднага опитваше контраатаки, а при една от тях Заха пробва удар, но не затрудни Де Хеа. Малко по-късно негов пробив отляво създаде напрежение пред вратата на домакините, но защитата се справи.

След няколко минути, в които тимът на Виейра сякаш поизравни играта, последва нов силен период за Ман Юнайтед и поредица от голови положения. Първо удар на Роналдо от малък ъгъл бе блокиран, а след това негов изстрел отиде в ръцете на Гуаита. В 24-ата минута Фред имаше отлична възможност да открие, но топката отиде в главата на Томкинс. Секунди по-късно Роналдо свали с глава за Бруно Фернандеш. Неговият удар не бе достатъчно прецизен и вратарят на гостите го отрази.

Тимът на Рангник доминираше и организираше добри атаки, но не ги завършваше по най-добрия начин. Точнотова се случи и в самия край на първата част. Далот проби в наказателното поле и направи двойно с Мактоминей. Роналдо и Санчо искаха да получат топката, но бранителят избра да стреля и прати топката над вратата.

Рангник заложи на абсолютно същия състав, който Карик пусна при победата над Арсенал в четвъртък. Кристиано Роналдо е възстановен и ще води атаката. Пол Погба и Рафаел Варан са контузени, както и Люк Шоу, Аарън Уан-Бисака и Немяна Матич са готови, но само за резервната скамейка. Патрик Виейра е направил две промени – една тактическа и една принудителна. Натаниъл Клайн започна като титуляр във Висшата лига за първи път от февруари, като замени наказания Джоел Уорд. Кристиан Бентеке беше предпочетен пред Одсон Едуард, който остава на пейката.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – КРИСТЪЛ ПАЛАС 0:0

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Магуайър, Телеш, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Роналдо
КРИСТЪЛ ПАЛАС: Гуаита, Мичъл, Томкинс, Гуехи, Клайн, Галахър, Куяте, Шлуп, Аю, Заха, Бентеке

Ощр от категория Световен футбол