Намери ни
To Top

Дженоа – Милан (съставите)

Отборите на Дженоа и Милан излизат един срещу друг на „Луиджи Ферарис“ в двубой от междинния 15-и кръг в Серия А.

Домакините от Дженоа започнаха сезона по много разочароващ начин. Така те се намират в зоната на изпадащите и по-точно на 18-ата позиция в класирането с едва 10 спечелени пункта след една победа, седем равенства и шест загуби. Слабият старт на сезона наложи треньорска смяна начело на отбора.


По този начин Давиде Балардини беше заменен от Андрий Шевченко, за когото това е първи треньорски опит в Серия А. В досегашните си два мача под ръководството на легендарния нападател обаче „грифоните“ нито постигнаха победа, нито вкараха гол. Първо те загубиха с 0:2 като домакин на Рома, а след това направиха нулево реми при визитата си на Удинезе. Генуезците имат само един шампионатен успех през сезона – 3:2 в гостуването на Каляри. Оттогава насам те се намират в серия от 11 мача без победа, в която записаха седем ремита и четири поражения. Днес Шевченко ще се опита да прекъсне тази негативна поредица с победа срещу любимия си Милан, където направи славна кариера като футболист.

Гостите от Милан претърпяха спад в представянето си в последно време. Въпреки това те продължават да се движат втори в подреждането с актив от 32 точки, спечелен с десет победи, две равенства и две загуби. „Росонерите“ обаче нямат успех в последните си три шампионатни срещи. Първо те направиха реми 1:1 в градското дерби с Интер. След това те загубиха визитата си на Фиорентина с 3:4 в зрелищен мач. В миналия кръг тимът пък допусна изненадващо домакинско поражение с 1:3 от Сасуоло, въпреки че поведоха в резултата. През целия ноември миланският гранд записа само един успех – 1:0 при гостуването на Атлетико Мадрид в Шампионската лига. Ако иска да победи и днес, той ще трябва да покаже концентрираната си игра от „Уанда Метрополитано“, а не представяне, пълно с грешки, както беше срещу „виолетовите“ и „неровердите“, срещу които „Дявола“ допусна общо седем гола. За да спечели Скудетото, отборът трябва да побеждава в двубои като тазвечершния.

Дженоа: Сиригу, Ванхусден, Мазиело, Васкес, Гилионе, Ровела, Бадел, Стураро, Камбиасо, Екубан, Бианки

Милан: Менян, Калюлю, Кяер, Томори, Ернандес, Кесие, Тонали, Месиас, Диас, Крунич, Ибрахимович 

Ощр от категория Световен футбол