Намери ни
To Top

Ивелина Илиева пред Sportal.bg: Искам кариерата ми да е с хубав край

Ивелина Илиева е най-добрата българска представителка в женското джудо в момента. Националката в категория до 57 килограма взе решение да сложи край на състезателната си кариера непосредствено след Олимпийските игри в Токио. Няколко месеца по-късно обаче 30-годишната спортистка от Хасково преосмисли решението си и се завърна на татамито. А след по-малко от половин година София ще приеме Европейското първенство по джудо за мъже и жени, което също е голям стимул за Ивелина.


Междувременно носителката на европейски отличия при жените в джудото, както и многократна медалистка от големи форуми при девойките, започна и нова дейност – треньор на деца в Шун джудо клуб. Идея, която отдавна се беше заформила в нейното съзнание. Ето какво сподели Илиева в „Интервюто на Sportal.bg“.

8

Интервю на Sportal.bg с Ивелина Илиева

“Решението да се откажа не беше емоционално. Аз още преди Олимпиадата обмислях това да бъде последното ми състезание. Смятах, че вече съм накрая, контузията също ме притискаше, мислех че няма да промога да продължа да се състезавам. Ако бях спечелила медал в Токио, тогава може би това наистина щеше да бъде краят и да бъде един хубав край. Но неспечелването на медал от Олимпиадата ме мотивира да се боря и да се опитам да спечеля това, което не успях в Токио. Сега след дългогодишния труд, положен от мен и треньорите ми, не искам краят да бъде такъв, искам да бъде с хепиенд. Реших да остана, защото не искам да се примиря със загубата на Олимпийските игри. Искам да си дам поправителен и се надявам следващата олимпиада да бъде по-успешна. Само да съм здрава, друго не може да ме откаже от Париж 2024. Аз като се хвана на хорото, го играя докрай”, заяви Илиева в студиото на Sportal.bg.

Тя коментира и предложенията за треньорска кариера от чужбина, което е получила след Игрите в Токио: “Отказах оферти от чужбина, защото си зададох въпроса: ‘Аз като отида там дали ще съм щастлива?’ Искам това, което бих могла да правя навън, да го правя в България и да развиваме тук нашия спорт. При нас е много трудно, липсва вътрешна конкуренция. Много е турдно да се прескочи прага от девойки към жени. Аз съм единствена при жените.”

8

Интервю на Sportal.bg с Ивелина Илиева

Цялото интервю с Ивелина Илиева може да намерите във видеото.

Ощр от категория Бойни Спортове