Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/11/screenshot346802.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Чероно призова за равенство между половете сред треньорите – Sportove
Намери ни
To Top

Чероно призова за равенство между половете сред треньорите

Шампионката на 5000 метра от Игрите на Британската общност през 2014 г. Мърси Чероно описа баща си като основен стълб в нейната кариера си в атлетиката. Чероно каза, че честите съвети на баща й са й помогнали да избегне клопките, които много спортисти изпитват в хода на кариерата си.

“Първото нещо е да се уповаваме на Бог.


Второто е да имаме силни отношения с родителите. Бях много близка с баща си и той ме съветва, заедно с майка ми, още откакто бях млада. Все още се консултирам с него по различни въпроси и затова не съм имал предизвикателства с измамни треньори“, каза Чероно.

Световната сребърна медалистка на 5000 м от 2013 г. посъветва спортисти в родината си да обичат първо себе си, както и да останат близо до старите хора, ако искат да се отличават.

“Трябва първо да уважавате себе си и да оценявате високо това, което правите. Трябва също така да се доверите на Бог, да уважавате родителите си, както и треньорите. Ако направите това, тогава ще можете да се предпазите от такива безскрупулни лица“, каза тя.

Чероно се застъпи за равенство между половете в сектора за треньори по лека атлетика, за да се смекчат случаите на сексуален тормоз на спортистки от мъже треньори.

“Ако погледнете South Rift например, повечето от треньорите са мъже. Трябва да дадем възможност на повече дами да станат треньори. Вярвам, че те са в по-добра позиция да наставляват младите атлети и да ги напътстват какво да правят правилно, за да избегнат падане жертва на измамни треньори“, добави световната шампионка по крос-кънтри за девойки през 2010 г.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558