Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/11/screenshot346738.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Собствениците на Ливърпул и Бостън Ред Сокс навлизат и в хокея – Sportove
Намери ни
To Top

Собствениците на Ливърпул и Бостън Ред Сокс навлизат и в хокея

Компанията „Фенуей Спортс Груп“, собственик на английския футболен клуб Ливърпул и на американския бейзболен Бостън Ред Сокс, преговаря за контролния пакет акции на хокейния Питсбърг Пенгуинс, съобщава агенция АП. Президентът на Ред Сокс Сам Кенеди потвърди информацията, че „Фенуей“ работи по закупуването на професионалния хокеен клуб от Питсбърг. Новината бе съобщена първо от „Спортико“. Кенеди отказа да назове параметри по сделката, но Пенс са оценявани на около 845 милиона долара.


Ако офертата на „Фенуей“ бъде приета, настоящият съсобственик и клубна легенда Марио Лемьо и действащият мениджмънт ще запазят позициите си. 

От тази пролет част от „Фенуей“ е и баскетболната суперзвезда Леброн Джеймс, който е известен като привърженик на английския Ливърпул. Самият той признава, че негова голяма цел е един ден да бъде собственик на клуб от НБА и най-вероятно това ще се случи след години чрез „Фенуей“. Краткосрочните планове на компанията обаче очевидно са свързани с НХЛ.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558