Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/11/screenshot346730.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Левски закотви Шумен на дъното в НБЛ – Sportove
Намери ни
To Top

Левски закотви Шумен на дъното в НБЛ

Левски победи с 96:50 (27:27, 24:10, 27:3, 18:10) Шумен като гост в отложен мач от четвъртия кръг на НБЛ.

Успехът е пети за „сините“, които имат и едно поражение в сметката си от началото на сезона в елита на баскетбола. Така тимът воден от Тити Папазов оглави временното класиране, но е с мач повече от втория тим в таблицата Рилски спортист, който има пет победи от пет изиграни двубоя.

За Шумен поражението беше пето поредно и съставът остава на последното десето място в подреждането без нито един успех до момента.


Домакините започнаха по-активно срещу Левски и водеха през по-голямата част от първата четвърт, която приключи при 27:27. Серия от 15:0 за „сините“ във втората част им донесе аванс от 45:29 и на почивката гостите вече имаха стабилна преднина, водейки с 51:37. Последваха също толкова убедителни трети 10 минути за Левски, който отбеляза 27 срещу само 3 за Шумен и до края баскетболистите на столичния тим не позволиха на противника да се доближи в резултата.

За Левски Ивица Радич завърши с дабъл-дабъл – 23 точки и 15 борби, а 11 точки наниза Марио Литъл. За Шумен Георги Кендеров се разписа с 15 точки, а Александър Милов се отчете с 12 точки.

Снимка: НБЛ

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558