Намери ни
To Top

Планът на сърбите, с който изнервиха Кристиано

От сръбския национален отбор разкриха плана си за победа срещу Португалия, с който влязоха в изминалия двубой между двата тима от световните квалификации. Западните ни съседи спечелиха с 2:1 като гости и се класираха директно за сметка на съперника, който сега ще трябва да мине през баражите. 

“Беше важно да владеем топката и да контролираме играта. Кристиано Роналдо и неговите съотборници не обичат да тичат много.


Знаехме, че по този начин бихме били по-близо до победата и благодарение на тази тактика и най-вече на защитниците ни, Роналдо не успяваше да постигне своето и това със сигурност го изнерви”, сподели помощник-треньорът на сърбите Любинко Друлович пред “Курир ТВ”.

Статистиката от двубоя е категорична, че съставът на Драган Стойкович е успял да изолира Роналдо, защото нападателят завърши без нито един точен удар в очертанията на вратата. 

Иначе според Друлович силното представяне на Сърбия не трябва да се приема за изненада: “Много от нашите футболисти са били или европейски, или световни шампиони като подрастващи. В момента те са в най-добрите си години и вярвам, че можем да се превърнем в голямата изненада в Катар. Само вижте какви отбори стигнаха до плейофите, а ние сме пред тях като един от десетте, които се класират директно. Това е изключителен успех за всички, които обичат футбола в Сърбия”.

Ощр от категория Световен футбол