Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/11/screenshot345410.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
ФИФА определи дата за своята награда – Sportove
Намери ни
To Top

ФИФА определи дата за своята награда

Международната футболна федерация (ФИФА) ще проведе церемонията по връчване на наградите на най-добрите футболисти на годината на 17 януари. Поради продължаващата пандемия на коронавирус събитието ще се състои онлайн под формата на виртуално телевизионно шоу от централата на ФИФА в Цюрих. 

Наградите са в общо 11 категории. Те ще бъдат присъдени на най-добър футболист и най-добър футболистка на годината, най-добри треньори за мъже и жени, най-добри вратари за мъже и жени, автор на най-красивия гол за 2021 година.


Ще бъдат определени символичните отбори при мъжете и жените, носителят на наградата за феърплей и награда за фен номер 1 на годината.

Победителите ще бъдат избрани чрез онлайн гласуване, в което ще участват капитаните и селекционерите на всички национални отбори, фенове и представители на медиите. Вотът ще се състои от 22 ноември до 10 декември.

През 2020 година най-добър футболист стана Роберт Левандовски от Байерн, най-добър треньор – Юрген Клоп от Ливърпул, а наградата на името на Ференц Пушкаш за най-красив гол получи Хюн-Мин Сон от Тотнъм. 

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558