Намери ни
To Top

Евра с ново разкритие: Мислех да набия Суарес на улицата

Напрежението между Патрис Евра и Луис Суарес е било на косъм от това да ескалира до физическа саморазправа на улицата. Бившият защитник на Манчестър Юнайтед призна, че веднъж е бил готов да налети на бой на уругаваеца, но в последния момент се е спрял.

През 2011 година, по време на дербито между Юнайтед и Ливърпул, Евра се оплака, че тогавашният нападател на мърсисайдци го нарекъл “негър” цели седем пъти. После Суарес беше наказан за осем мача.


През годините тази история често беше припомняна, а сега французинът сподели нови детайли при участието си в подкаста “Diary of a CEO”:

“Един ден се разхождах из Манчестър с двамата ми братя и единият каза “Охо, виж, Суарес е там”. Погледнах към него и си казах “Това е, сега е моментът”. И както той вървеше, изведнъж зад него видях жена му и децата им. Тогава вече се обърнах назад и си казах “Ако ще му правиш нещо, то не трябва да е пред семейството му”. Не съжалявам, че се отказах, защото ми се струва, че нещата щяха да загрубеят. Този ден тогава не направих нищо.”  

Роденият в Сенегал добър приятел на Димитър Бербатов не крие, че е бойна натура. “Имам един проблем: все още обичам да се бия. Така още от дете. Затова сега понякога жена ми ми казва да не използвам юмруците си.” 

“Когато Суарес ме обиди, аз успях да се въздържа да не го ударя на терена. Горд съм с това. Чудех се дали да не го прасна, но си казах, че това все пак е Ливърпул срещу Юнайтед и всички деца гледат. После – през второто полувреме на двубоя, продължавах да си казвам “Не го прави”. Знаете какво е това: като в главата си да имаш един дявол и един ангел, който ти казва “Недей, недей”. Изобщо не бях част от мача.” 

“След края на двубоя аз просто седнах и Алекс Фъргюсън ме видя и попита “Патрис, какъв е проблемът? Ти направи много силен двубой”. “Давид Де Хеа ми каза, че Суарес ме е нарекъл “негър”, обясних аз. Като чу това, сър Алекс веднага ме заведе при рефера, за да му каже за това. Съдията (Андре Маринър – б.ред.) обаче не стори нищо по въпроса. Още на терена му подвикнах “Чу ли какво каза Суарес? Той изрече думата с “н”. Той обаче ми отговори “Играй, играй, после ще се занимаваме с това”. 

Когато с Фъргюсън отидохме до Маринър, той коментира “Да, Патрис ми каза по време на срещата”. Тук Фърги се ядоса: “Значи си знаел, а защо тогава не го изгони?”

След като скандала стана публично достояние, Патрис Евра получи множество заплахи, включително и смъртни, зараи което се наложи в продължение на три месеца да бъде охраняван денонощно. 

Евра допълни, че с времето е простил на южноамериканеца” “Мисля, че става дума за възпитание, защото никой не се е родил расист. Със Суарес си стиснахме ръцете по време на финала в Шампионската лига между Ювентус и Барселона през 2015 г. Говорех с Неймар и Луис минаваше покрай нас. После той дойде и ми подаде ръка. “Добре ли си”, ме попита той, на което аз отговорих с “Да, добре съм”. Но определено няма да ходим заедно на почивка.”

Ощр от категория Световен футбол