Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/11/screenshot344348.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Начало на мача: Милан 0:0 Порто – Sportove
Намери ни
To Top

Начало на мача: Милан 0:0 Порто

Отборите на Милан и Порто играят при резултат 0:0 на “Джузепе Меаца” в двубой от четвъртия кръг на група В в Шампионската лига.

Домакините от Милан ще преследват с голямо желание победата в този сблъсък. Причината е, че те все още нямат успех в турнира през този сезон и са на последното място в групата без никакъв актив. В първия си мач „росонерите“ се бореха докрай, но загубиха с 2:3 при визитата си на Ливърпул.


Във втория те поведоха, но червен картон на Франк Кесие и много спорна дузпа в края доведоха до домакинско поражение с 1:2 от Атлетико Мадрид. Преди две седмици пък отборът изигра доста слаб мач и заслужено отстъпи на днешния си съперник с 0:1 на неговия стадион. Днес обаче „Дявола“ ще се стреми към много по-добро представяне и първи три точки в състезанието от 2013 година насам. В първенството той се движи значително по-добре и с десет победи и едно равенство е втори в класирането, отстъпвайки на лидера Наполи само по голова разлика.

За гостите от Порто двубоят е с не по-малко значение. Причината е, че те имат много по-големи шансове да се преборят поне за второто място в групата. В момента тимът е втори в групата с 4 спечелени пункта, колкото има и вторият Атлетико Мадрид, който е с по-добра голова разлика. Именно затова „драконите“ ще се стремят да запишат втора поредна победа над днешния си опонент. В първия си мач в турнира те показаха солидна игра в защита и си тръгнаха от гостуването на Атлетико с нулево реми. Във втория те обаче не показаха обичайното си ниво и бяха разбити с 1:5 при домакинството си на Ливърпул. Така се стигна до сблъсъка им с Милан, който спечелиха с минималното 1:0. В местния шампионат португалският гранд стартира много силно сезона и засега е първи в подреждането с осем успеха и две ремита, каквато е и статистиката и на втория Спортинг Лисабон, чиято голова разлика е по-лоша.

Стефано Пиоли е направил четири промени в стартовия си състав след победата с 2:1 в сблъсъка с Рома. Симон Кяер е получил почивка, което дава шанс на капитана Алесио Романьоли да започне като титуляр. Франк Кесие също е оставен на пейката за сметка на Сандро Тонали. Раде Крунич е отстъпил мястото си на Браим Диас, който за първи път стартира от началото на мача, откакто се възстанови от коронавирус. Този път на върха на атаката е Оливие Жиру вместо Златан Ибрахимович. Гостите са подредени в 4-4-2 с Еванилсон и Меди Тареми като нападатели. В последния възможен момент те направиха промяна в стартовия си състав, като Марко Груич замени контузения Матеус Урибе.

МИЛАН – ПОРТО 0:0

Милан: Татарушану, Калабрия, Романьоли, Томори, Ернандес, Бенасер, Тонали, Салемакерс, Диас, Леао, Жиру

Порто: Коста, Марио, Пепе, Мбемба, Заиду, Отавио, Груич, Оливейра, Диас, Еванилсон, Тареми

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558