Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/11/screenshot344164.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Анчелоти: Азар трябва да вярва в себе си и да е професионалист – Sportove
Намери ни
To Top

Анчелоти: Азар трябва да вярва в себе си и да е професионалист

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти гарантира, че футболистите му ще се раздадат срещу Шахтьор (Донецк) в сблъсъка от Шампионската лига в сряда. Преди две седмици “белите” спечелиха с категоричното 5:0 като гости, но едва ли ще подценят противника, защото преди година той ги надви на “Бернабеу”.  Ето какво сподели италианецът на редовната си пресконференция.

Това ли е най-важният мач през сезона досега?

Срещата е от голямо значение, защото победа или загуба ще промени много.


Евентуално поражение ще направи нещата по-сложни за нас, защото ще трябва задължително да спечелим последните два двубоя. Успех пък ще ни доближи до класиране. Отборът ще даде всичко от себе си – поне в това отношение няма да се провалим. 

Възможно ли е Еден Азар да се “изключи” психически?

Не мисля. Футболистите, които не играят често, трябва да вярват в качествата си. Никой не допускаше, че Мариано Диас ще се включи толкова добре срещу Елче, но той го стори. Това е проява на професионализъм. Същото трябва да покаже и Азар, и всички останали, които в момента не играят.

Йович все още не е бил титуляр? Какви са плановете ви за него?

Мисля, че той е добре и е щастлив да бъде в тима. Това е нападател, когото харесвам и се опитвам постоянно да му го показвам. И той го знае. Лука обаче има пред себе си като конкуренция най-добрия нападател в света – Карим Бензема. Той трябва да е търпелив, ще получи своя шанс и ще трябва да се възползва.

Какво искате от Асенсио на терена?

Очаквам от него да се наслаждава на качествата си. Той има феноменален ляв крак и трябва да се възползваме от това – било то за подаване или за удар. 

Напоследък Реал не записва добри резултати на “Бернабеу”. Какво още е нужно на тима?

Анализираме нещата. Длъжни сме да продължим да създаваме положения, да се опитваме да играем вертикално на висока скорост. Мисля, че скоро ще решим този проблем. 

Какво е състоянието на Родриго? Притеснявате ли са от честите му травми?

Той изпитва леко неразположение и утре няма да играе. Става дума за нещо малко и след паузата той ще е на разположение. 

Смятате ли, че Гарет Бейл е отдаден на Реал?

Да, той мисли за тима. Извикаха го в националния отбор, след като наскоро започна да тренира. Много се радваме, че той е с повиквателна за Уелс, защото така би натрупал игрова практика, от каквато се нуждае след контузията.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558