Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/10/screenshot343823.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алексиева и АЛБА продължават серията си от победи – Sportove
Намери ни
To Top

Алексиева и АЛБА продължават серията си от победи

Отборът на АЛБА (Берлин), чиито цветове защитава българката Валерия Алексиева, не може да бъде спрян в последните няколко седмици в германската Втора Бундеслига. Бившата състезателка на столичния Славия и съотборничките ѝ се поздравиха с третата си поредна победа в първенството след 73:66 (17:19, 13:12, 19:18, 24:17) над Ротенбург в двубой от шестия кръг, който се проведе в зала „Макс-Шмелинг Хале“ в Берлин.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ALBA BERLIN (@albaberlin)

За пореден път през сезона Алексиева записа ефикасно включване от резервната скамейка на „албатросите“.


Гардът на АЛБА се превърна в една от най-резултатните баскетболистки в състава на Кристо Кабрера, приключвайки с 8 точки, 2 борби и 1 открадната топка за около 20 минути игрово време. От нейните съотборнички Хана Браун наниза 15 точки, докато Кристина Кинг завърши с 14 точки и 13 борби.

По този начин АЛБА вече се намира на петата позиция във временното класиране с баланс от 4 победи и 2 загуби, като през следващата седмица ще има възможност да търси четвърти пореден успех в шампионата и да се изкачи в челото на подреждането. На 6 ноември Алексиева и компания се изправят срещу Нойс Тайгърс в двубой от програмата на седмия кръг.

Снимка: ALBA Berlin

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558